Парабола Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Парабола[ <точка>, <права> ]
Дава парабола со фокусна точка F и директриса g.
Забелешка: Види и Tool Parabola.gif алатка .
© 2021 International GeoGebra Institute