АНОВА Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
АНОВА[ <Листа>, <Листа>, ...]
Врши тест на дадени листи на броеви.
Резултатите се враќаат во форма на листа како {P вредност, F статистички тест}.
© 2022 International GeoGebra Institute