GeoGebra voor desktop en de web- en tablet app

Uit GeoGebra Manual
Versie door Ccambre (overleg | bijdragen) op 16 nov 2015 om 10:47
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Sjabloon:Manual Page

Eén programma in verschillende pakketten

Naargelang je hardware en je voorkeur, kan je momenteel kiezen tussen twee versies van GeoGebra 5.0, Download-icons-device-screen.png 5.0 Desktop en de Download-icons-device-tablet.png 5.0 Web and Tablet Apps. Alle versies bieden de volledige kracht van GeoGebra maar de schermen verschillen lichtjes. Controleer de pagina Supported devices voor meer informatie over het gebruik van GeoGebra op verschillende toestellen.

Algebra-View-Desktop.png


Download-icons-device-screen.png GeoGebra 5.0 Desktop

Algebra-View.png


Download-icons-device-tablet.png GeoGebra 5.0 Web and Tablet Apps

Een Schermindeling selecteren

Wanneer je Download-icons-device-screen.png GeoGebra 5.0 Desktop op je computer opent, wordt standaard de schermindeling Menu view algebra.svg Algebra Schermindeling geoond, die bestaat uit het Menu view algebra.svg Algebra venster, het Menu view graphics.svg Tekenvenster en de Invoerbalk onderaan het scherm. Je kunt een andere Schermindeling kiezen door te klikken op depijl in de rechterrand van het GeoGebra scherm en vervolgens een andere and selecting the Schermindeling te kiezen.

Wanneer je Download-icons-device-tablet.png GeoGebra 5.0 Web en Tablet Apps opent, verschijnt het Schermindelingen startscherm, waarin je de Schermindeling kan kiezen die het best past bij wat j wil doen. Je kunt veranderen van Schermindeling door te klikken op de knop Menu-button-open-menu.svg Menu in de rechterbovenhoek van het GeoGebra scherm. Selecteer het menu Perspectives.svg Schermindeling en kies de gewenste Schermindeling.

Algebra-View-Desktop-Perspectives-Sidebar.png


Download-icons-device-screen.png GeoGebra 5.0 Desktop

Algebra-View-Perspectives-Menu.png


Download-icons-device-tablet.png GeoGebra 5.0 Web en Tablet Apps

Menubalk

In Download-icons-device-screen.png GeoGebra 5.0 Desktop wordt de Menubalk getoond bovenaan in het GeoGebra scherm.

In de Download-icons-device-tablet.png GeoGebra 5.0 Web en Tablet Apps moet je klikken op de knop Menu-button-open-menu.svg Menu in de rechterbovenhoek van het GeoGebra scherm om de Menubalk te tonen.

Invoerbalk en Invoerveld

In Download-icons-device-screen.png GeoGebra 5.0 Desktop, wordt de Invoerbalk standaard getoond onderaan in het GeoGebra scherm. Je kunt dit wijzigen door te klikken op de knop Menu-options.svg Opties. Selecteer Geavanceerd en klik op de knop Menu-perspectives.svg Layout.

In de Download-icons-device-tablet.png GeoGebra 5.0 Web en Tablet Apps is een Invoerveld geïntegreerd in het Menu view algebra.svg Algebra venster. Je kunt de grotere Invoerbalk tonen via het menu Menu-view.svg Beeld. Klik op de knop Menu-button-open-menu.svg Menu in de rechterbovenhoek van het GeoGebra scherm en selecteer Invoerbalkr in het menu Menu-view.svg Beeld.

Opmaakwerkbalk

Selecteer in Download-icons-device-screen.png GeoGebra 5.0 Desktop het object dat je wil wijzigen en klik op de kleine pijl in de linkerbovenhoek van een Venster om de Opmaakwerkbalk te openen. Wanneer geen object geselecteerd is, wordt de overeenkomstige Opmaakwerkbalk van het venster getoond.

Selecteer in Download-icons-device-tablet.png GeoGebra 5.0 Web en Tablet Apps het object dat je wil wijzigen en klik op de knop Menu-button-open-menu.svg Opmaakwerkbalk in de rechterbovenhoek van een Venster om de Opmaakwerkbalk te openen. Wanneer geen object geselecteerd is, wordt de overeenkomstige Opmaakwerkbalk van het venster getoond. In de Opmaakwerkbalk staat ook een knop om bijkomende Vensters te openen in het GeoGebra scherm.

Stylebar-open-Desktop.png


Download-icons-device-screen.png GeoGebra 5.0 Desktop

Stylebar-open.png


Download-icons-device-tablet.png GeoGebra 5.0 Web en Tablet Apps

De Layout van het scherm aanpassen

In Download-icons-device-screen.png GeoGebra 5.0 Desktop kan je in het Eigenschappenvenster de Menu-perspectives.svg Layout optie selecteren om de positie van enkele schermelementen (b.v. Invoerbalk, Knoppenbalk, zijbalk) te wijzigen. Je opent de optie Menu-perspectives.svg Layout in het Menu-options.svg Eigenschappenvenster van het menu Beeld. Wanneer je verschillende vensters geopend hebt, kan je ook de onderlinge positie van de vensters wijzigen. Klik op de titelbalk van een venster en versleep het naar de gewenste positie op het scherm.

In de Download-icons-device-tablet.png GeoGebra 5.0 Web App, kan je de knop Stylingbar drag view.svg Versleep venster gebruiken om de positie van een Venster te veranderen in het GeoGebra scherm. De knop Stylingbar drag view.svg versleep venster verschijnt in de rechterbovenhoek van elke hoek van elk Venster wanneer ofwel het menu Schermindeling ofwel het menu Beeld geopend is.

© 2023 International GeoGebra Institute