ТТестПоврзан Наредба

Од GeoGebra Manual
Преработка од 18:00, 8 март 2012; направена од LFS (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ТТестПоврзан[ <листа на примерок податок 1>, <листа на примерок податок 2>, <дно> ]
Изведува еден Поврзан Т Тест користејќи ја дадената листа на поврзаните податоци на примерокот. Крајот има три можности "<", ">" , "≠"кои ја определуваат Алтернативната Хипотеза како што следи
"<" = μ < 0
">" = μ > 0
"≠" = μ ≠ 0
( μ е аритметичка средина на поврзаните разлики на популацијата)

Резултатите се даваат во форма на листа {P вредност, T статистички тест}.

© 2022 International GeoGebra Institute