ОдЗумирај Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ОдЗумирај[ <Константа на пропорционалност> ]
Зумира од страна на даден фактор во однос на тековниот зум. Центарот на екранот се користи како центар точка за зум.
ОдЗумирај[ <Константа на пропорционалност>, <Центар> ]
Зумира од страна на даден фактор во однос на тековниот зум. Центарот на екранот се користи како центар точка за зум.
Забелешка: ОдЗумирај[t] и ОдЗумирај[t,A] се еднакви на Зумирај Наредба[1/t] и Зумирај[1/t,A] соодветно.
© 2022 International GeoGebra Institute