Лизгач Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Лизгач[ <мин>, <макс>, <чекор>, <брзина>, <ширина>, <е агол>, <хоризонтален>, <анимирај>, <случаен> ]
Дава лизгач во интервал [мин, макс], со оглед на брзината. Ширина на параметрите се поставува како ширина во пиксели. Параметри се е агол, хоризонтален, анимирај, случаен параметар кој може да биде точен или неточен. Само првите два параметри се задолжителни, стандардните вредности за другите се 0.1, 1, 100, лажни, точно, неточно, лажни соодветно.
© 2022 International GeoGebra Institute