ИнтерпретирајВоБрој Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ИнтерпретирајВоБрој[ <Број>, <Низа стринг> ]
Го Интерпретира стрингот во број а резултат е добиен како Брои Алатка на. Број a мора да и бидат дефинирани објектите пред команда да се користи.
© 2022 International GeoGebra Institute