Релација Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Релација[ <објект А >, <објект B> ]
Ја дава релацијата која дава информации за односот помеѓу објектот А и објект B.

Оваа команда ви овозможува да дознаете дали:

  • Две линии се под прав агол
  • Две линии се паралелни
  • Два објекта се еднакви
  • Точка лежи на линија или конусен пресек
  • Линија е тангента или само минлива линија со конусен пресек.
© 2021 International GeoGebra Institute