РеаленДел Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Оваа наредбаа е достапна само во CAS Поглед.

РеаленДел[ <Комплексен број> ]
Го дава реалниот дел од Комплексен Број Алатка.
Пример:
РеаленДел[17 + 3 ί] дава 17, како реален дел на комлексниот број 17 + 3 ί.
Забелешка:
© 2022 International GeoGebra Institute