Наредби

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Со користење на оваа команди може да се произведат нови модифицирања на постоечките објекти.

Забелешка: Резултат на таа команда може да биде именуван со знакот за еднаквост (=). Во примерот подолу, новата точка е именувана како С
Пример: За да се добие пресечната точка на две линии g и h можете да внесете S = Пресек[g, h] (Види и Пресек Наредба).
Забелешка: Може да се користат индекси во рамките на имиња на објекти: A1 да се внесе како A_1 додека SAB е создадена со користење S_{AB}. Ова е дел од Лизгач Алатка.
© 2021 International GeoGebra Institute