Eszközök

Innen: GeoGebra Manual
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gabriela Ferenczy (vitalap | szerkesztései) 2014. augusztus 20., 16:36-kor történt szerkesztése után volt.
Accessories dictionary.png
Ez az oldal a hivatalos használati útmutató nyomtható és PDF-be menthető része. A felépítése miatt az egyszerű felhasználók ezt nem szerkeszthetik. Ha bármilyen hibát találna, kérjük, jelezze felénk.Ugrás a felhasználók által szerkeszthető változathoz.

Az eszközök segítségével új objektumok hozhatók létre. Mindegyik eszközhöz létezik neki megfelelő parancs , melynek segítségével bonyolultabb konstrukciókat is megvalósíthatunk.

A szerkesztő eszközöket, funkciókat aktivízálhatjuk az Eszköztár megfelelő gombjára kattintva. A négyzet jobb alsó részén található nyílra kattintva kinyílik egy eszközkészlet, mely hasonló funkciójú eszközöket tartalmaz. Használhatjuk még az Eszközök menüt is valamely eszköz kiválasztására.

Alapértelmezésben az eszközöket 12 eszköztárba soroljuk:

Ezek az eszköztárak átrendezhetők, a beállítások elmenthetők GeoGebra munkalapba (*.ggb). Részletek az Eszköztárak beállításai menüpontban találhatók.

Jegyzet: A legtöbb szerkesztő eszközzel könnyen létrehozhatunk új pontokat, ha a rajzlap egy üres területére kattintunk.

A CAS - komputeralgebra nézetben, illetve Táblázatkezelő nézetben használhatunk CAS eszközöket illetve Táblázatkezelő eszközöket.

© 2021 International GeoGebra Institute