Skilnad mellom versjonar av «Forskyv Kommando»

Frå GeoGebra Manual
Gå til: navigering, søk
(Fyrste omsetjing)
s (korrekturlest)
 
Line 1: Line 1:
 
<noinclude>{{Manual Page|version=4.0}}</noinclude>{{command|transformation|Forskyv}}
 
<noinclude>{{Manual Page|version=4.0}}</noinclude>{{command|transformation|Forskyv}}
{{unchecked}}
 
  
 
;Forskyv[ <Objekt>, <Linje l>, <Forhold r> ]
 
;Forskyv[ <Objekt>, <Linje l>, <Forhold r> ]
:Lager ein kopi av objektet ved forskyving. Alle punkt på objektet som ligg på lina ''l'' vert uendra, medan punkt som har avstanden ''d'' frå linja vert flytta med <math>d\cdot r</math> i retning av linja (retning for flytting er ulik for dei to halvplana definert av ''l''). Ein plan figur som vert forskyvd har same areal som den opphavlege figuren.
+
:Lager ein kopi av objektet som er forskyvd i forhold til originalen. Alle punkt på objektet som ligg på linja ''l'' vert uendra, medan punkt som har avstanden ''d'' frå linja vert flytta med <math>d\cdot r</math> i retninga til linja (retning for flytting er ulik for dei to halvplana definert av ''l''). Ein plan figur som vert forskyvd har same areal som den opphavlege figuren.

Versjonen no frå 9. juni 2013 kl. 20:08

Accessories dictionary.png
Denne sida er ein del av den offisielle manualen for utskrift og pdf. Vanlege brukarar kan ikkje redigere slike sider. Ver vennleg og ta kontakt med oss dersom du finn feil på denne sida.Gå til versjonen som kan redigerast av brukarane.


Forskyv[ <Objekt>, <Linje l>, <Forhold r> ]
Lager ein kopi av objektet som er forskyvd i forhold til originalen. Alle punkt på objektet som ligg på linja l vert uendra, medan punkt som har avstanden d frå linja vert flytta med d\cdot r i retninga til linja (retning for flytting er ulik for dei to halvplana definert av l). Ein plan figur som vert forskyvd har same areal som den opphavlege figuren.
© 2021 International GeoGebra Institute