ParametrischeAfgeleide Commando: verschil tussen versies

Uit GeoGebra Manual
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 2: Regel 2:
 
;ParametrischeAfgeleide[ <Kromme> ]
 
;ParametrischeAfgeleide[ <Kromme> ]
 
:Creëert een nieuwe [[Krommen|parametrische kromme]] gegeven door ''<math> \left( x(t), \frac{y'(t)}{ x'(t)} \right) </math>''.
 
:Creëert een nieuwe [[Krommen|parametrische kromme]] gegeven door ''<math> \left( x(t), \frac{y'(t)}{ x'(t)} \right) </math>''.
:{{example|1=<div><code>ParametrischeAfgeleide[Kromme[2t, t², t, 0, 10]]</code> geeft de parametrische kromme ''(x(t) = 2t, y(t) = t)''. De kromme gegeven door het argument in het commando is de functie ''f(x) = <math> \frac{x²}{4}</math>'', en het resultaat is de afgeleide van deze functie: ''f'(x) = <math> \frac{x}{2}</math>.</div>}}
+
:{{example|1=<div><code>ParametrischeAfgeleide[Kromme[2t, t², t, 0, 10]]</code> geeft de parametrische kromme ''(x(t) = 2t, y(t) = t)''. De kromme gegeven door het argument in het commando komt overeen met de grafiek van de functie ''f(x) = <math> \frac{x²}{4}</math>'', en het resultaat is de afgeleide van deze functie: ''f'(x) = <math> \frac{x}{2}</math>.</div>}}

Versie van 22 apr 2015 18:14

Sjabloon:Manual Page

ParametrischeAfgeleide[ <Kromme> ]
Creëert een nieuwe parametrische kromme gegeven door \left( x(t), \frac{y'(t)}{ x'(t)} \right) .
Voorbeeld:
ParametrischeAfgeleide[Kromme[2t, t², t, 0, 10]] geeft de parametrische kromme (x(t) = 2t, y(t) = t). De kromme gegeven door het argument in het commando komt overeen met de grafiek van de functie f(x) = \frac{x²}{4}, en het resultaat is de afgeleide van deze functie: f'(x) = \frac{x}{2}.
© 2021 International GeoGebra Institute