Context Menu

Uit GeoGebra Manual
Versie door Ccambre (overleg | bijdragen) op 3 okt 2015 om 10:56
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Sjabloon:Manual Page


Het Context menu biedt je een snelle manier om het gedrag en geavanceerde instellingen van objecten aan te passen. Het Context menu van een object open je door rechtsklikken (Mac OS: Sjabloon:KeyCode-klik) op het object. Je kan er bijvoorbeeld (algebra)notatie van een object aan te passen (bijvoorbeeld: pool -of cartesische coördinaten, impliciete of expliciete vergelijkingen), Rename.png de naam van het object wijzigen, Tool Delete.gif het object verwijderen, Trace On.gif het Spoor of de Animatie aanzetten, enz...

Nota: Indien je in het Tekenvenster het context menu opent op een punt, bevat het ook de mogelijkheid Spreadsheettrace button.gif Gegevens over te brengen naar het Rekenblad (enkel indien het Rekenblad actief is). Wanneer je deze optie aanvinkt, worden de coördinaten van het punt worden opgenomen in het Rekenblad, van zodra je het punt verplaatst.
Nota: Kies Menu Properties Gear.png Eigenschappen… in het Context menu om het Eigenschappenvenster te openen en de eigenschappen van bestaande objecten te wijzigen.
© 2024 International GeoGebra Institute