Algebra venster

Uit GeoGebra Manual
Versie door Ccambre (overleg | bijdragen) op 30 apr 2015 om 15:39
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Accessories dictionary.png
Deze pagina is een deel van de officiële handleiding en kan niet aangepast worden. Graag fouten melden per e-mailKies een versie die kan aangepast worden door gebruikers

Menu view algebra.svg Algebra venster

Standaard wordt het Menu view algebra.svg Algebra venster geopend naast het Menu view graphics.svg Tekenvenster. Het Invoerveld wordt getoond bovenaan of onderaan in het GeoGebrascherm (GeoGebra Desktop), of een Invoerveld is geïntegreerd in het Menu view algebra.svg Algebra venster (GeoGebra Web en Tablet Apps). De Knoppenbalk wordt bovenaan het scherm getoond met de knoppen Ongedaan maken / Onieuw in de rechterbovenhoek.

Algebra-View.png


GeoGebra Web en Tablet Apps

Algebra-View-Desktop.png


GeoGebra Desktop

Wiskundige objecten creëren

Rechtstreekse invoer

Je kunt algebraïsche uitdrukkingen invoeren in het Menu view algebra.svg Algebra venster via het geïntegreerde Invoerveld (GeoGebra Web en Tablet Apps) of het Invoerveld onderaan in het GeoGebra scherm (GeoGebra Desktop). Na klikken op Sjabloon:KeyCode verschijnt je invoer in het Menu view algebra.svg Algebra venster terwijl tegelijk ook de grafische voorstelling ervan getoond wordt in het Menu view graphics.svg Tekenvenster.

Voorbeeld: y = 2 x + 3 geeft je de lineaire vergelijking in het Menu view algebra.svg Algebra venster en de overeenkomende rechte in het Menu view graphics.svg Tekenvenster.

Commando's

GeoGebra beschikt over een brede waaier van Commando's die je kunt gebruiken om objecten te creëren in het Menu view algebra.svg Algebra venster. Begin met het typen van de naam van een Commando in het Invoerveld en GeoGebra biedt je een lijst aan van Commando's die voldoen aan je invoer.

Knoppen

Ook al heeft het Menu view algebra.svg Algebra venster geen eigen Knoppenbalk, je kunt afhankelijke objecten creëren met je computermuis. Selecteer een knop op de Knoppenbalk en klik op een object in het Menu view algebra.svg Algebra venster om een nieuw AfhankelijkObject te creëren.

Voorbeeld: Creëer een rechte door twee punten A en B, waarvan de coördinaten worden getoond in het Menu view algebra.svg Algebra venster. Selecteer de knop Mode join.svg Rechte door twee punten in de knoppenbalk en klik op de twee punten in het Menu view algebra.svg Algebra venster.

Wiskundige Objecten aanpassen

Je kunt wiskundige objecten rechtstreeks in het Menu view algebra.svg Algebra venster aanpassen.

Activeer de Mode move.svg Verplaatsknop en dubbelklik op een vrij object in het Menu view algebra.svg Algebra venster. In het tekstvenster dat hierop verschijnt, kan je rechtstreeks het object aanpassen. Na klikken op Sjabloon:KeyCode verschijnt de algebraïsche voorstelling in het Menu view algebra.svg Algebra venster en de grafische voorstelling in het Menu view graphics.svg Tekenvenster, aangepast aan je wijzigingen.

Dubbelklik je op een afhankelijk object in het Menu view algebra.svg Algebra venster, dan opent een dialoogvenster dat je toelaat het object te herdefiniëren.

Weergave van Wiskundige Objecten

Standaard worden wiskundige objecten in het Menu view algebra.svg Algebra venstergerangschikt per Object Type . In GeoGebra Desktop, kan je via de opmaakwerkbalk deze optie wijzigen via Stylingbar algebraview sort objects by.svg Sorteer volgens ook kiezen voor sorteren volgens Afhankelijkheid, Laag of Constructie volgorde. Je kunt hierbij elke groep van objecten in- of uitklappen (b.v. alle punten, alle vrije objecten, alle objecten in een specifieke laag...) door te klikken op het plus- of minteken voor de naam van elke groep.

Wiskundige Objecten verbergen in het Menu view algebra.svgAlgebra venster

Wanneer je de algebraïsche voorstelling van een object wil verbergen in het Menu view algebra.svg Algebra venster, dan kan je het object definiëren als een hulpobject. Open de tab Basis in het Eigenschappen dialoogvenster en vink hulpobject aan.

Standaard worden, hulpobjecten niet getoond in het Menu view algebra.svg Algebra venster maar je kunt deze instelling wijzigen in de opmaakwerkbalk van het Algebra venster.

© 2024 International GeoGebra Institute