ТИнтервалнаДоверба Наредба

Од GeoGebra Manual
Преработка од 19:01, 8 март 2012; направена од LFS (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ТИнтервалнаДоверба[ <Листа на примерок податоци>, <ниво> ]
Калкулира Т Интервал на Доверба проценувајќи ја аритметичка средина на популацијата користејќи ги дадените податоци на примерокот и нивото на сигурност. Резултатите се добиваат во форма на листа како {долна граница на сигурност, горна граница на сигурност}.
ТИнтервалнаДоверба[ <аритметичка средина на примерок>, <стандардна девијација на примерок>, <големина на примерок>, <ниво> ]
Калкулира Т Интервал на Доверба проценувајќи ја аритметичка средина на популацијата користејќи ги дадените податоци на примерокот и нивото на сигурност. Резултатите се добиваат во форма на листа како {долна граница на сигурност, горна граница на сигурност}.
© 2021 International GeoGebra Institute