ТИнтервалнаДоверба2 Наредба

Од GeoGebra Manual
Преработка од 18:04, 8 март 2012; направена од LFS (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ТИнтервалнаДоверба2[ <листа на примерок податоци 1>, <листа на примерок податоци 2>, <ниво>, <булова> ]
Калкулира Т Интервал на Доверба проценувајќи од разликите на две популациони аритметичките средини користејќи ги дадените податоци на примероците и нивото на сигурност.
Ако Pooled = true, тогаш варијансите на популацијата се претпоставува дека се еднакви и простите стандардни девијации се комбинираат во пресметката.
Ако Pooled = false, тогаш варијансите на популацијата не се претпоставува дека се еднакви и простите стандардни девијации не се комбинираат.
Резултатите се добиваат во форма на листа како {долна граница на сигурност, горна граница на сигурност}.
ТИнтервалнаДоверба2[ <аритметичка средина на примерок 1>, <стандардна девијација на примерок 1>, <големина на примерок 1>, <аритметичка средина на примерок 2>, <стандардна девијација на примерок 2>, <големина на примерок 2>, <ниво>, <булова> ]
Пресметува Т Интервал на Доверба проценувајќи од разликите на две популациони аритметичките средини користејќи ги дадените податоци на примероците и нивото на сигурност. Pooledе дефиниран како погоре.
Резултатите се добиваат во форма на листа како {долна граница на сигурност, горна граница на сигурност}.
© 2022 International GeoGebra Institute