Растојание Наредба

Од GeoGebra Manual
Преработка од 22:48, 13 март 2012; направена од TFB (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Растојание[ <точка>, <објект> ]
Го дава растојание помеѓу точките и објектот. Кога F е функција, Одалечена [A, F] го дава растојанието помеѓу А и (x (A), f (x (A))) .
Забелешка: Во ГеоГебра 3.2 Одалеченост [точка А, сегмент] го дава растојанието до сегментот продолжен до бесконечна линија. Во Геогебра 4,0 го дава растојанието до сегментот.
Растојание[ <линија g>, <линија h> ]
Го дава растојанието помеѓу g и h.
Забелешка: Растојанието помеѓу линии што се пресекуваат е 0. Така, оваа команда е само интересно за паралелни линии.
Забелешка: Види и Tool Distance.gif алатка .
© 2021 International GeoGebra Institute