ПолиномнаАпроксимација Наредба

Од GeoGebra Manual
Преработка од 18:14, 9 март 2012; направена од LFS (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ПолиномнаАпроксимација[ <листа на точки>, <степен на полиномот> ]
Пресметува полиномна крива на регресија од степен n.
Пример:
ПолиномнаАпроксимација[{(-1, -1), (0, 1), (1, 1), (2, 5)}, 3] дава x3 - x2 + 1.

CAS Синтакса

ПолиномнаАпроксимација[ <листа на точки>, <степен на полиномот> ]
Пресметува полиномна крива на регресија од степен n.
© 2021 International GeoGebra Institute