Поле за чекирање за прикажување/скривање објекти Алатка

Од GeoGebra Manual
Преработка од 19:53, 13 март 2012; направена од TFB (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Со кликнување во Графички поглед се создава поле за чекирање (види дел Булова вредност) штo овозможува да се прикажат или скријат еден или повеќе објекти. Во дијалог прозорецот што се појавува можете да наведите кои објекти треба да бидат засегнати од страна на полето за чекирање.

Забелешка: Може да ги изберете овие објекти од дадената листа во дијалог прозорецот или изберете ги со глувчето во било кој поглед.
© 2022 International GeoGebra Institute