Неправилен Многуаголник Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Сукцесивно изберете најмалку по три точки кои ќе бидат темиња на многуаголникот. Потоа, кликнете на првата точка повторно, со цел да се затвори многуаголникот (види и Неправилен Многуаголник наредба). Добиениот многуаголник ќе ја задржи формата: можете да го поместувате и ротирате со поместување на двете темиња.
Држењето на Alt тастерот при цртање на неправилен многуаголник овозможува да добиете агли кои имаат повеќе од 15°.
Забелешка: Во Алгебарски поглед е прикажана површината на многуаголникот.
© 2022 International GeoGebra Institute