Многуаголник Наредба

Од GeoGebra Manual
Преработка од 21:53, 13 март 2012; направена од TFB (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Многуаголник[<точка A>, <точка B>, <точка C>,...]
Го дава полигонот дефинирани од страна на дадените точки A, B, C, ...
Многуаголник[ <точка А>, <точка B>, <број темиња n> ]
Го дава полигонот со N темиња (формиран помеѓу точките А и B).
Многуаголник[<листа на точки>]
Го дава полигонот дефинирани од страна на вредностите во листата.
Забелешка: Види и Tool Polygon.gif Полином Наредба иTool Regular Polygon.gif.
© 2021 International GeoGebra Institute