ЛогистичкаАпроксимација Наредба

Од GeoGebra Manual
Преработка од 18:41, 8 март 2012; направена од LFS (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ЛогистичкаАпроксимација[ <листа на точки> ]
Пресметува крива на регресија во форма a/(1+b e^(-kx)).
Забелешка: Првата и последната податочна точка треба да бидат прилично блиску до кривата. Листата треба да има најмалку 3 точки, по можност и повеќе.
© 2021 International GeoGebra Institute