Класи Наредба

Од GeoGebra Manual
Преработка од 18:15, 8 март 2012; направена од LFS (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Класи [<листа на податоци L>,<почнува од S>,<ширина на класите W>]
Дава листа на граници на класите. Првата граница е еднаква на S, a последната граница е поголема или еднаква на максимумот на L, растојанијата меѓу последователните граници се еднакви наW.
Класи [<листа на податоци L>,<број на класи>]
Дава листа на граници на класите. Првата граница е еднаква на минимум на L, последната граница на максимум на L, растојанијата меѓу последователните граници се еднакви.
© 2023 International GeoGebra Institute