ЕрланговаРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Преработка од 00:08, 17 март 2012; направена од TFB (разговор | придонеси)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ЕрланговаРаспределба[ <Форма k>, <Брзина λ>, x ]
Ја дава густината на веројатноста со параметри k, λ.
ЕрланговаРаспределба[ <Форма k>, <Брзина λ>, x, <Булова кумулативна> ]
Ако Константата е точна, создава кумулативна распределба на Ерлангова распределба, инаку создава PDF на Ерлангова распределба.
ЕрланговаРаспределба[ <Форма k>, <Брзина λ>, <Вредност на променлива> ]
Пресметува вредноста на кумулативна распределба како функција на Ерлангова распределба на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со Ерлангова распределба дадена од страна на параметри k, λ.
Забелешка: Ја дава веројатноста за x- кординатата како вредност (или област под Ерлангова распределбаа како крива лево од дадената x-координата).

CASСинтакса

Во CAS Поглед е подржана само следната синтакса:

ЕрланговаРаспределба[ <Форма k>, <Брзина λ>, <Вредност на променлива> ]
Ја дава вредноста на кумулативна распределба како функција на Ерлангова распределба на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со Ерлангова распределба дадена од страна на параметри k, λ.
© 2021 International GeoGebra Institute