Преглед на кодот на ГорнаСума Наредба

Прејди на: содржини, барај

Немате дозвола за уредување на оваа страница, од следнава причина:

Дејството што го побаравте е ограничено само на корисници во една од групите: Администратори, user-manual, user-manual-mk.


Можете да го погледнете и копирате кодот на оваа страница.

Назад на ГорнаСума Наредба.

Comments

ГорнаСума[ <функција>, <почетна х-вредностј>, <крајна х-вредност>, <број на правоаголници> ]
Ја пресметува горната сума на функцијата на интервалот [ А, Б ] со користење на N правоаголници.
Забелешка: Оваа команда ги исцртува правоаголниците на горната сума.


© 2023 International GeoGebra Institute