Втора Анализа на Регресивна променлива Алатка

Од GeoGebra Manual
Преработка од 01:56, 24 март 2011; направена од Zbynek (разговор | придонеси) (Autogenerated from properties)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Comments

Селекирај две колони со парен број на податоци во табеларниот приказ, потоа кликнете на оваа алатка за да се отвори дијалогот кој создава графикони и пресметува статистика на две променливи од дадените податоците. Дијалог има четири панели: статистички панел, податочен панел и две графички панели. Само еден графички панел е видлив кога дијалогот за првпат се отвора. Користете го менито со опции за да се прикажат другите.
Дијалогот отвора график на дисперзија од избраните податоци. Во паѓачкото мени под графикот можете да одберете различни модели на регресија на податоците. Кога моделот е избран неговиот график се црта и равенката се прикажува подолу.
Опции
Повлечете и Пуштете


© 2022 International GeoGebra Institute