Valószínűségszámítás eszköz

Innen: GeoGebra Manual
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gabriela Ferenczy (vitalap | szerkesztései) 2014. augusztus 20., 15:37-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Accessories dictionary.png
Ez az oldal a hivatalos használati útmutató nyomtható és PDF-be menthető része. A felépítése miatt az egyszerű felhasználók ezt nem szerkeszthetik. Ha bármilyen hibát találna, kérjük, jelezze felénk.Ugrás a felhasználók által szerkeszthető változathoz.
Ez az eszköz megnyit egy párbeszédablakot valószínűségi eloszlások számítására és grafikai megjelenítésére.
  • Az eloszlás megváltoztatásához kattintson az Eloszlásra és válasszon a listából. A megfelelő paramétereket az eloszláshoz igazíthatja.
  • Egy valószínűség kiszámításához kattintson a Valószínűségre és válassza ki az intervallum fajtáját (kétoldalú, jobboldali, baloldali). Ezután igazítsa el az intervallumot a szövegdobozokban. Valószínűségeket úgy is megadhat, hogy az x tengely mentén pontokat mozgat.

Beállítások

A valószínűségszámító beállításainál megváltoztathatja a kerekítés mértékét, beállíthatja a kumulatív valószínűséget vagy exportálhatja a grafikont.

Drag and Drop

Ha az egér az ablak felső szélén van, úgy az mutató kézzé változik. Ennek segítségével az ábrát egy másik geometriai ablakba vagy programba húzhatja.
© 2021 International GeoGebra Institute