Nyomvonal

Innen: GeoGebra Manual
A lap korábbi változatát látod, amilyen Szfmary (vitalap | szerkesztései) 2012. május 7., 22:15-kor történt szerkesztése után volt.
Accessories dictionary.png
Ez az oldal a hivatalos használati útmutató nyomtható és PDF-be menthető része. A felépítése miatt az egyszerű felhasználók ezt nem szerkeszthetik. Ha bármilyen hibát találna, kérjük, jelezze felénk.Ugrás a felhasználók által szerkeszthető változathoz.


A Rajzlapon az alakzatok nyomvonalat hagyhatnak mozgás közben. Használjuk a helyi menü Trace On.gif nyomvonal menüponját ennek beállítására. Ezek után módosítsuk az alakzat pozícióját, hogy megfigyelhessük a nnyomvonalat.

Az alakzat nyomvonala ugyanezen a módon (Helyi menü/Nyomvonal) kikapcsolható. A Nézet menü Menu Refresh.png Nézet frissítése eleme minden nyomvonalat töröl.

Jegyzet: A nyomvonal eltűnik pl. zoomolásnál. Ha folyamatosan szeretnénk megjeleníteni, használhatjuk helyette a Mértani hely eszközt.

Nyomvonal táblázatba mentése

Ha a Táblázatkezelő nézet aktív, lehetőség van egy pont nyomvonalának táblázatba mentésére. A Rajzlapon kattintsunk a pontra jobb gombbal és válasszuk ki a Táblázatba mentés elemet.

© 2021 International GeoGebra Institute