LaTexFormula Naredba

Izvor: GeoGebra Manual
Datum izmjene: 28 januar 2012 u 01:05; autor: Mhrbat (razgovor | doprinosi)
(razl) ← Starija izmjena | Trenutna verzija (razl) | Novija izmjena → (razl)
Idi na: navigaciju, pretragu
Accessories dictionary.png
Ova stranica je dio službenog priručnika za štampanje i PDF format. Zbog strukturnih razloga korisnici ne mogu uređivati ovu stranicu. Ako ste pronašli bilo kakve grešku na ovoj stranici molimo Vas da nas kontaktirate. Idite na verziju koju mogu uređivati ​​korisnici.
LaTexFormula[ <Figura> ]
kao rezultat daje LaTex formulu za figuru.
Primjer: Ako je a = 2 i f(x) = a x2, onda LaTexFormula[f] daje 2 x2 (kao LaTeX).
LaTexFormula[ <Figura>, <Boolean-ova promjenljiva za supstituciju promjenjivih> ]
kao rezultat daje LaTex formulu za figuru. Boolean-ova promjenjiva određuje da li će vrijednosti promjenljivih u formuli biti zamjenjena s promjenljivim (true-istina) ili će imena promjenljivih biti prikazana u tekstu (false-neistina).
Primjer: Ako je a = 2 i f(x) = a x2, onda LaTexFormula[f] daje 2 x2 (kao LaTeX) i LaTexFormula[f, false] daje a x2 (kao LaTeX) .
LaTexFormula[ <Figura>, <Boolean-ova promjenljiva za supstituciju promjenjivih>, <Boolean-ova promjenljiva Prikaži ime> ]
kao rezultat daje LaTex formulu za figuru. Prva Boolean-ova promjenjiva određuje da li će vrijednosti promjenljivih u formuli biti zamjenjena s promjenljivim (true-istina) ili će imena promjenljivih biti prikazana u tekstu (false-neistina), dok druga Boolean-ova promjenljiva određuje da li će ime figure biti prikazano u tekstu (true-istina) ili ne (false-neistina).
Primjer: Ako je a = 2 i f(x) = a x2, onda LaTexFormula[f, true, true] daje f(x)=2 x2 (kao LaTeX) i LaTexFormula[f, false, false] daje a x2 (kao LaTeX) .

Comments

© 2021 International GeoGebra Institute