Klizač Alat

Izvor: GeoGebra Manual
Izmjena od 23:18, 22 januar 2012 od Mhrbat (razgovor | doprinosi)
(razl) ← Starija izmjena | Trenutna verzija (razl) | Novija izmjena → (razl)
Idi na: navigacija, traži
Accessories dictionary.png
Ova stranica je dio službenog priručnika za štampanje i PDF format. Zbog strukturnih razloga korisnici ne mogu uređivati ovu stranicu. Ako ste pronašli bilo kakve grešku na ovoj stranici molimo Vas da nas kontaktirate. Idite na verziju koju mogu uređivati ​​korisnici.

Kliknimo na bilo koji slobodni dio radne površi da kreiramo klizač za broj ili ugao. Dijaloški prozor, koji će se pojaviti, omogućit će nam da specificiramo ime, interval [min, max] i korak povećanja za broj ili ugao, kao i položaj i širinu klizača(u pikselima), kao i njegovu brzinu i način animacije.

Napomena:

U dijaloškom prozoru klizača možemo unositi simbol za stepen ° ili broj pi (π) kod intervala i koraka koristeći sljedeće tastaturne kratice:

  • Alt-O (Mac OS: Ctrl-O) za oznaku stepena °
  • Alt-P (Mac OS: Ctrl-P) za simbol π

Pozicija klizača može biti fiksirana na radnoj površi (ovo znači da na poziciju klizača neće uticati zumiranje, nego će uvijek biti u vidljivom dijelu radne površi) ili relativno u odnosu na koordinatni sistem (vidi dijaloški okvir Osobine odgovarajućeg broja ili ugla).

Napomena:

Comments

Priručnik:Klizač Alat

ca:Eina Punt lliscant cs:Nástroj Posuvník da:Skyder værktøj de:Schieberegler (Werkzeug) en:Slider Tool es:Herramienta de Deslizador et:Liugur tööriist fa:لغزنده ابزار fr:Outil Curseur hr:Klizač alat it:Strumento Slider kk:Слайдер құралы ko:슬라이더 도구 lt:Slankjuostė įrankis mk:Лизгач Алатка pl:Suwak Narzędzie sk:Posuvník nástroj tr:Sürgü Araç zh:數值滑桿 工具

© 2021 International GeoGebra Institute