Comments:Креирај листа Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај

Графички поглед

Во Графички поглед, едноставно повлечете правоаголник околу објектите што сакате да се стават во листа. Потоа, кликнете на алатката за да се создаде листа од селектираните објекти.

Табеларен приказ

Во Табеларен приказ, селектирајте множество на клетки. Потоа, кликнете на алатката за да отворите дијалог за именување, модифицирање и создавање на листа од селектираните клетки.
Забелешка: Листи креирана од оваа алатка се појавува во Алгебарски поглед


© 2022 International GeoGebra Institute