Comments:ГорнаСума Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
ГорнаСума[ <функција>, <почетна х-вредностј>, <крајна х-вредност>, <број на правоаголници> ]
Ја пресметува горната сума на функцијата на интервалот [ А, Б ] со користење на N правоаголници.
Забелешка: Оваа команда ги исцртува правоаголниците на горната сума.


© 2022 International GeoGebra Institute