Comments:Брои Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај

Оваа алатка е достапна само воТабеларен приказ. Постојат два начина како да се користи:

  • Изберете одредишна клетка, а потоа изберете ја оваа алатка и после тоа изберете го опсегот на клетки. Бројот на селектираните клетки ќе се појави во одредишната клетка.
  • Изберете го опсегот на клетки кој содржи повеќе од една клетка, а потоа изберете ја оваа алатка. Ако опсегот на клетките има повеќе редови, бројот на избраните клетки од секоја колона ќе биде вметнат под колоните. Ако е селектиран само еден ред, бројот на клетките се појавува десно од селекцијата. Ако го држите Shift кога кликнувате на иконата на оваа алатка, бројот на клетки од секој ред се појавува десно од селектираната област.


© 2022 International GeoGebra Institute