ФреквентнаТабела Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ФреквентнаТабела[ <листа на податоци> ]
Враќа табела (како текст), чија прва колона е составена од подредена листа на уникатни елементи L, а втората колона ги содржи фреквенциите на вредностите од првата колона. Листата L може да биде составена или од броеви или од текст.
ФреквентнаТабела[ <Булова кумулативна C>, <листа на класните граници>]
Ако Кумулативна = false, враќа иста табела како Фреквенција [<L>]
Ако Кумулативна = true, враќа табела чија прва колона е иста како и во ФреквентнаТабела [<L>], а втората ги содржи кумулативните фреквенции на вредностите од првата колона.
ФреквентнаТабела[ <листа на класните граници>, <листа на висини> ]
Враќа табела (како текст), чија прва колона ги содржи интервалите (класите) ,а втората колона ги содржи фреквенциите на броевите од L кои припаѓаат на интервалите од првата колона. Сите интервали освен највисокиот се во форма [a, b). Највисокиот интервал е во форма [a, b].
ФреквентнаТабела[ <Булова кумулативна>,<листа на класните граници C>,<листа на класните граници L>]
Ако Кумулативна = false, враќа иста табела како ФреквентнаТабела[ <листа на класните граници>, <листа на висини> ]
Ако Кумулативна = true,враќа табела чија прва колона е иста како и во ФреквентнаТабела [<L>], а втората ги содржи кумулативните фреквенции на вредностите од првата колона.
ФреквентнаТабела[ <листа на класните граници>, <листа на податоци>, <Булова густина>, <степен на густина> ];
Враќа табела (како текст), чија прва колона ги содржи интервалите (класите), а втората ги содржи фреквенции за соодветната Хистограм Наредба.
ФреквентнаТабела[ <Булова кумулативна>, <листа на класните граници>, <листа на податоци>, <Булова густина>, <степен на густина> ]
Враќа табела (како текст), чија прва колона ги содржи интервалите (класите), а втората ги содржи фреквенции за соодветната Хистограм Наредба.
Забелешка: Оваа команда е слична на Фреквенција Наредба и Хистограм Наредба. Статиите за овие команди содржат некои поврзани примери.
© 2022 International GeoGebra Institute