Униформа Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Униформа[ <долна граница>, <горна граница>, x ]
Ја дава густината на веројатност на интервалот [мин, макс].
Униформа[ <долна граница>, <горна граница>, x, <булова константа> ]
За b=неточно дава униформна распределба на интервалот [мин, макс].
За b=точно дава константна распределба на истата распределба.
Униформа[ <долна граница>, <горна граница>, <вредност на променлива> ]
Ја дава вредност на константната распределба како функција на V (т.е. P (x <V)) за униформната распределба на интервалот [мин, макс]
© 2021 International GeoGebra Institute