Триаголен Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Триаголен[ <долна граница>, <горна граница>, <начин>, x ]
Ја дава густината на веројатност со параметри мин, макс, мод.
Триаголен[ <долна граница>, <горна граница>, <начин>, x, <булова константа> ]
Ако Константата е точна, создава константна распределба како функција на триаголни распределби, инаку ја создава густината на веројатност како функција на триаголна распределба. '.
Триаголен[ <долна граница>, <горна граница>, <начин>, <вредност на променлива> ]
Ја дава вредноста на константната распределба како функција на триаголна распределба на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со триаголена распределба дадена од страна на параметрите мин, макс, мод.

CAS Синтакса

Во CAS Поглед е поддржана само следната синтакса:

Триаголен[ <долна граница>, <горна граница>, <начин>, <вредност на променлива> ]
Ја дава вредноста на константната распределба како функција на триаголна распределба на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со триаголена распределба дадена од страна на параметрите мин, макс, мод.
© 2021 International GeoGebra Institute