Теме Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Теме[ <конусен пресек> ]
Ги дава сите темиња на конусен пресек.
Теме[ <многуаголник> ]
Ги дава сите агли на многуаголникот.
Теме[ <многуаголник>,<број n> ]
Го дава бројот на n-те темиња на многуаголникот .
Забелешка: За да се добијат темињата на полигон како Листа Наредби, се користи {Теме[t]}.
© 2021 International GeoGebra Institute