ТРаспределба Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
ТРаспределба[ <степен на слобода d>, x ]
Дава густина на веројатноста со d степени на слобода.
ТРаспределба[ <степен на слобода d>, x ,<Булова константа>]
Ако Константата е точна, креира константна распределба како функција на t-распределбата, инаку создава PDF на t-распределбата.
ТРаспределба[ <степен на слобода d>, <вредност на променлива v> ]
Ја дава вредноста на константната распределба како функција на t-распределбата на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со t-распределба и со d степени на слобода .
Забелешка: Ја дава вредноста од x - координатата.

CAS Синтакса

Во CAS Поглед е поддржана следната синтакса:

ТРаспределба[ <степен на слобода d>, <вредност на променлива v> ]
Ја дава вредноста на константната распределба како функција на t-распределбата на V, односно веројатноста P (x ≤ V) каде што x е случајна променлива со t-распределба и со d степени на слобода .
© 2021 International GeoGebra Institute