СтандардноОтстапување Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СтандардноОтстапување[ <листа на броеви> ]
Пресметува стандардно отстапување на броеви од листата.
Пример:
СтандардноОтстапување[[{1, 2, 3, 4, 5}] е 1,41.

CAS Поглед

СтандардноОтстапување[ <листа на броеви> ]
Пресметува стандардно отстапување на броеви од листата.
Пример:
СтандардноОтстапување[[{1, 2, 3, 4, 5}] е\sqrt{2}.
Забелешка:
© 2021 International GeoGebra Institute