СтандардноОдстапувањеYY Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СтандардноОдстапувањеYY
ја пресметува статистиката \sum y^2 -\frac{ (\sum y)^2}{n} користејќи ги y -координатите на дадените точки.
© 2022 International GeoGebra Institute