СтандардноОдстапувањеXX Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СтандардноОдстапувањеХХ[листа од броеви]
ја пресметува статистиката\sum x^2 - \frac{(\sum x)^2}{n}.
СтандардноОдстапувањеХХ[листа од точки]
ја пресметува статистиката \sum x^2 - \frac{(\sum x)^2}{n} користејќи ги x-координатите на дадените точки.
© 2022 International GeoGebra Institute