СпеармановРанг Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СпеармановРанг[ <листа на точки> ]
Враќа Spearman's rank correlation coefficient од x-координатите and y-координатите на точките од листата.
СпеармановРанг[ <листа на броеви A>, <листа на броеви B > ]
Враќа Спеарманов Ранг на листите A и B.
© 2022 International GeoGebra Institute