СлучајнаПоасоноваПроменлива Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СлучајнаПоасоноваПроменлива[ <аритметичка средина> ]
Генерира случаен број од Поасоновата распределба во дадена аритметичка средина.
Пример:
СлучајнаПоасоноваПроменлива[3] дава случајна вредност од Поасоновата распределба со средната вредност на 3.

CAS Синтакса

СлучајнаПоасоноваПроменлива[ <аритметичка средина> ]
Генерира случаен број од Поасоновата распределба во дадена аритметичка средина.
Пример:
СлучајнаПоасоноваПроменлива[3] дава случајна вредност од Поасоновата распределба со средната вредност на 3.
© 2021 International GeoGebra Institute