Симетрала на отсечка Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Избери сегмент (или интервал) s или две точки A и B со цел да се создаде симетрала на отсечка (види и наредба СиметралаНаОтсечка).
Забелешка: Насоката на отсечката е еквивалентна на нормален вектор од сегментот (или интервал) s и AB (види и НормаленВектор Наредба).
© 2022 International GeoGebra Institute