СиметралаНаАгол Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СиметралаНаАгол[ <точка А>, <точка B>, <точка C> ]
Го дава симетралата на аголот дефиниран со точки A, B, и C.
Забелешка: Точката B е врвот на аголот.
СиметралаНаАгол[ <права>, <права> ]
Ја дава симетралата на аголот формиран од две прави.
Забелешка: Види и Tool Angular Bisector.gif алатка.
© 2021 International GeoGebra Institute