СигмаХУ Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
СигмаXУ[ < листa од x- координатите >, <листa од y-координатите >]
ја пресметува сумата на производот од x- и y-координатите на дадените точки.
СигмаХУ[ <листа на точки> ]
ја пресметува сумата на производот од x- и y -координатите на дадените точки.
Пример: Можете ја пресметате коваријансата на листа на точки со користење на СигмаXY[листa]/Должина[листa] - АритметичкаСрединаX[листa] * АритметичкаСрединаY[листa].
© 2022 International GeoGebra Institute