Ротација околу точка Алатка

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
Изберете го центарот на ротација во прв план. Потоа, може да ротирате слободни објекти околу оваа точка со нивно влечење со глушецот (види и Ротација Наредба).
© 2022 International GeoGebra Institute