РеденБрој Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници
РеденБрој[ <број> ]
Го дава редниот број од даден број.
Пример: РеденБрој[5] дава "5th".
© 2021 International GeoGebra Institute