Рационализирај Наредба

Од GeoGebra Manual
Прејди на: содржини, барај
Accessories dictionary.png
Оваа страница е дел од официјалниот прирачник за принтање и pdf. Од структурски причини обични корисници не можат да ја изменат оваа страница. Ако сте пронашле некои грешки ве молиме конаткирајте не.Оди до веризја која може да биде изменета од корисници

Оваа наредбаа е достапна само во CAS Поглед.

Рационализирај[ <Број> ]
Рационализира даден Број.
Пример:
Рационализирај[3.5] дава \frac{7}{2}.
Забелешка:
© 2022 International GeoGebra Institute